La thyssenkrupp Materials Romania S.R.L., integritatea, respectarea legii si a reglementărilor interne sunt prioritare. Pentru a ne asigura că aceste valori sunt respectate si că riscurile potentiale care decurg din încălcări sunt evitate sau minimizate, este esential ca orice conduita necorespunzătoare să fie identificată, clarificată si remediată într-un stadiu incipient. Orice indiciu al unei potentiale abateri este tratat cu seriozitate si conduce la o investigatie în urma unui proces obiectiv si transparent, fără nicio părtinire. thyssenkrupp Materials Romania S.R.L. pune, prin urmare, la dispozitia avertizorilor, în conformitate si sub protectia Legii nr. 361/2022 privind protectia avertizorilor din România, un sistem informatic intern care permite avertizorilor să depună rapoarte.
Legea română privind protectia avertizorilor a transpus Directiva (UE) 2019/1937 a Parlamentului European si a Consiliului din 23 octombrie 2019 privind protectia persoanelor care semnalează încălcări ale legislatiei UE, precum si infractiuni penale ti administrative grave în dreptul român.
Începând cu 22 decembrie 2022, entitătile cu mai mult de 50 de angajati trebuie să pună în aplicare măsurile corespunzătoare, în special activarea unui canal de raportare si stabilirea unor proceduri de investigare care să garanteze, printre altele, confidentialitatea raportului si protectia avertizorului împotriva dezvăluirii identitătii sale ti a oricăror represalii care rezultă din raport.
O descriere detaliată a a principiilor de investigare ale thyssenkrupp Materials Romania S.R.L. si a drepturilor și îndatoririlor avertizorului poate fi găsită ca anexă a acestei pagini.
Avertizorul este persoana fizică care efectueaza o raportare sau divulga o informatie privind încălcări dobândită în contextul activitătii sale. Raportarea se poate face prin mai multe canale prin:
· personalul cu raporturi de muncă
· lucrători independenti
· freelanceri si consultanti, furnizori, clienti
· voluntari si stagiari
· actionari sau proprietari de actiuni ale societătii persoane cu functii administrative, de conducere, de supraveghere sau de reprezentare
· orice persoană care lucrează pentru sau sub supravegherea si conducerea contractantilor, subcontractantilor si furnizorilor.
Încălcările reglementărilor interne si/sau ale legilor aplicabile enumerate în Legea nr. 361/2022 privind protectia avertizorilor din România, încălcările drepturilor omului si încălcările obligatiilor sau riscurilor legate de mediu, precum si încălcările legislatiei europene pot fi raportate printr-o varietate de canale. Chiar si indiciile sau suspiciunile de încălcări pot fi raportate si vor fi tratate cu seriozitate. Prin urmare, în prezentul document, "încălcări" se va referi atât la încălcări reale, cât si la încălcări potentiale.
thyssenkrupp AG a înfiintat un departament de investigatii privind conformitatea (CO/L&C-INV) cu personal autonom si special instruit în calitate de "manager de sistem" pentru a sprijini thyssenkrupp Materials Romania S.R.L. în sarcinile de primire a rapoartelor si de efectuare a investigatiilor. Ofiterii de investigatii privind conformitatea respectivi sunt impartiali, independenti, nu sunt legati de instructiuni cu privire la investigatii si au jurat să păstreze secretul. Rapoartele primite, care pot fi transmise si în mod anonim, sunt tratate în mod confidential, iar avertizorii sunt protejati prin toate mijloacele adecvate împotriva oricăror dezavantaje rezultate în urma unui raport.
Avertizorii pot trimite un raport prin diverse canale descrise mai jos. Managerul de sistem, împreună cu functia de audit intern a grupului tk ("CO/AUD") si cu managerul de conformitate, vor conveni asupra procedurilor adecvate de investigare si vor propune măsuri adecvate către thyssenkrupp Materials Romania S.R.L., dacă este necesar.
O cultură a comunicării deschise este o componentă esentială a unei bune functionări a conformitătii. Angajatii trebuie să aibă posibilitatea de a aborda potentialele încălcări în mod deschis, anonim si, mai presus de toate, într-un stadiu incipient.
În acest scop, thyssenkrupp Materials Romania S.R.L. pune la dispozitie o serie de canale interne de denuntare a neregulilor, care sunt prezentate mai jos:
Sistemul de denunțare a neregulilor de conformitate al thyssenkrupp poate fi accesat direct https://www.bkms-system.net/thyssenkrupp-rom sau prin scanarea codului QR de mai jos:
(Linkul sau codul QR vă va duce la Sistemul de Compliance Whistleblowing în limba română. Puteți selecta o altă limbă pe pagina de destinație, de exemplu engleză sau germană, pentru a trimite raportul dvs. în Sistemul de denunțare a conformității).
În plus față de sistemul de denunțare a încălcărilor privind conformitatea, încălcările privind Acordul-cadru internațional (încălcări interne ale resurselor umane ale thyssenkrupp) pot fi, de asemenea, raportate reprezentanților Comitetului internațional și departamentului de relații de muncă al thyssenkrupp AG la https://www.bkms-system.net/frameworkagreement
thyssenkrupp contact prin intermediul următorului număr de telefon, selectând limba română (dialog telefonic automat):
Telefon: 0036 1 7011807
PIN de acces: 4541
Sediul thyssenkrupp poate fi contactat prin intermediul următoarelor date de contact :
thyssenkrupp AG,
Conformitate, investigații ale departamentului
thyssenkrupp Allee 1,
45143 Essen, Germania
whistleblowing@thyssenkrupp.com
Bucuresti, Blvd. Basarabia, nr. 256, Sector 3, 030352
CUI: 18992475; Reg. Comertului Bucuresti- J2009011614402
+40 745 111 882
Dacă lucrați pentru thyssenkrupp, puteți contacta, de asemenea, direct managerul de conformitate responsabil pentru compania dumneavoastră. O listă detaliată a persoanelor de contact este disponibilă pe intranet.
Vă rugăm să rețineți: dacă se solicită o întâlnire față în față, aceasta va fi organizată în termen de 7 zile. În cazul în care raportul este prezentat verbal, cu acordul prealabil al avertizorului, raportul este documentat într-un format sigur, durabil și accesibil sau printr-o transcriere a conversației. Avertizorului i se poate oferi posibilitatea de a verifica, rectifica și confirma procesul-verbal al reuniunii prin semnarea acestuia.
Mai multe informații privind transmiterea de rapoarte către thyssenkrupp pot fi găsite aici: Prezentarea unui raport (thyssenkrupp.com)
Îi încurajăm pe avertizori să utilizeze canalele noastre interne de raportare. Denuntătorii au, de asemenea, optiunea de a transmite raportul lor către un canal de raportare extern: Agentia Natională de Integritate
Bulevardul Lascăr Catargiu nr. 15
010661, sector 1, București - România
E-mail: ani@integritate.eu
Telefon +40 372 06 98 69
În timpul desfăsurării investigatiilor interne, se va asigura respectarea legislatiei aplicabile privind protectia datelor. Informatii detaliate pe această temă pot fi găsite aici: Informatii privind protectia datelor.